Nå er jeg dritt lei!

Jeg som egentlig hadde lagt bloggen på hylla fikk plutselig en akutt følelse for å få ut noen tanker, meninger og følelser, og bloggen har alltid vært plassen hvor jeg kan gjøre nettopp det. Facebook er en god erstatter, men tidligere i dag fikk jeg øye på en artikkel fra TV2.no som også senere kom i avisa Nordlys. Det handlet om en 2. klassing fra Alta. 
Overskriften lød som følger : Gutt (7) fra andreklassen hengt naken etter beina og steinet. 
Min første tanke da jeg leste overskriften var at dette måtte være i USA, for alt av rare, bisarre saker skjer jo der. Men neida, ikke denne gangen, dette handlet om en gutt som er bosatt i Alta, han er stakkars bare 7 år, var på SFO og sammen med andre barn var de i skogen ved skolen. Der blir han hengt opp etter beina, tatt av både bukse og truse, deretter blir han kastet stein på. 
Jeg kan se for meg de andre barna, de fyrer hverandre opp, de kaster sikkert mens de flirer. HÆ? Kan virkelig BARN i denne alderen gjøre noe slikt? Nei, dette skal ikke skje, dette bruker jo ikke å skje, i allefall ikke i Norge? eller.... 

Følelsene jeg kjente på i det jeg leste artikkelen, som du kan lese !!HER!! var først forbannelse, jeg kokte i hele kroppen, deretter ble jeg lei meg og ikke minst skuffet. Men hvorfor ble jeg i det hele tatt skuffet?
Jo jeg er skuffet over at foreldre gjerne tar det for gitt at barna ikke skjønner hva de ser på, på TV - alt i fra en dokumentar eller en film, kanskje er de våkne under nyhetssendinger. Men nå må foreldre begynne å ta seg selv i nakken, barna våre er mye smartere enn vi tror, de tar til seg mer enn vi aner eller kan se for oss. Tenk på hva som er på TV-skjermen mens barna er tilstedet. 

Men det er overhodet ikke bare foreldre jeg er skuffet over, jeg er ekstremt skuffet over skolen eller nærmere bestemt, de ansatte. Hvor var de? Så de overhodet ingenting? Hørte de ikke noe? Eller var telefonen viktigere? Eller var det kanskje viktigere å snakke om helgas aktiviteter over en kaffekopp?
Uansett hvilken unnskyldning de kommer med, så holder det ikke. De var ikke tilstedet på rett tid og rett sted. Denne ene gutten var forsvarsløs! 

Jeg er lei av skolesystemer som ikke fungerer, lærere som selv ikke følger med i timen, lei av å se barn bli mobbet og trakassert i skoletiden der barn skal føle seg trygge! Jeg kommer til å levere mitt barn på skolen om 3 år, med en stor klump i halsen!

Camilla 15 år... Ca.5 måneder igjen av 10. klasse ved Sommerlyst Ungdomskole:

 

Bildene over er grunnen til min reaksjon, elev på en ungdomskole hvor lærerne ikke var å se til rett tid og rett sted.  
Jeg har vært i de samme skoene som så alt for mange andre barn er i akkurat nå, jeg har vokst ut av mine sko, men jeg syns oppriktig synd i de som passer mine sko nå, men jeg kan love deg at en dag vokser du også ut av skoene, en dag er føttene dine blitt for store. Så når du blir større så vil du merke deg en viktig ting, og det er at du er mye sterkere enn mange andre. Til slutt er det nettopp du som nå passer mine gamle sko som sitter igjen som vinneren, men frem til skostørrelsen din har blitt litt større må du huske på å være sterk, bruk stemmen du har fått til å si i fra, og si gjerne i fra før du i det hele tatt blir dratt ned i møkka, I mens vi venter på at skoene skal bli for små, så skal jeg bruke min stemme til å få foreldre til å bli mer obs på hva som er på tven og hva de lar barna lese på nett. Og lærerne? jepp! De skal jeg ta i nakken.  

Hilsen Camilla, 23 år. Litt klokere, litt sterkere, med ett kjempe stort og sårt mammahjerte som brenner for å bekjempe mobbing, trakassering, vold og ett elendig skolesystem!

 

 

Én kommentar

Danian. Gutteblogger

26.10.2016 kl.13:56

Hva pokker stakkars gutt, skjønner hvorfor du reagerte slik som du gjorde. Ja barn er faktisk veldig smarte

Skriv en ny kommentar

hits