Før du uttaler deg om mammarollen:

Jeg både elsker og hater når eldre mennesker uten barn forteller meg hvordan ting bør eller skal være. For tro meg, jeg er rimelig sikker på at jeg kan 'mammarollen' mye bedre enn de uten barn, uansett om de er eldre enn meg.
Ja de har kanskje mye livserfaring, har kanskje reist en del mer rundt og jobbet på mange forskjellige plasser, de har kanskje til og med vært barnevakt én gang eller ti. Men jeg er mamma på fulltid, jeg er mamma 365 dager i året, jeg vil tro jeg vet hva jeg driver med mye bedre enn de som "kun" har sittet barnevakt i ny og ned.
For om du sitter barnevakt og ungen plutselig hylskriker eller blir syk så kan du ringe foreldrene og de kommer, skjer dette med meg så må jeg ta meg av dette. Eller om du til og med jobber i barnehage så vil du fremdeles ikke kjenne mitt barn bedre enn det jeg gjør, og jeg tar utgangspunkt i hva som er best for nettopp mitt barn, det barnet jeg har hatt i magen i 9 måneder, han jeg fødte, han jeg amma, han jeg har matet, lekt og kosa med siden før han kom ut til denne store verden.

Så hvordan du på 25-40+ år (eventuelt dere ned i 16 årsalder) som ikke har barn forteller meg hvordan jeg bør gjøre ting, hvordan barneoppdragelse mitt barn bør få og så videre går egentlig inn det ene øret og ut av det andre igjen, for jeg bryr meg ikke.
Jeg har fått høre alt i fra at jeg er alt for snill til at jeg er alt for streng. Men selv vil jeg si at jeg er bestemt når det trengs og ekstra snill når det er fortjent.
For ja, jeg tar mitt barn under armen, bærer han ut av butikken mens han hyler og skriker fordi han ikke fikk den leken han ville ha, kall meg gjerne streng men han vil selv takke meg når han blir eldre for at jeg ikke gjorde han om til en bortskjemt unge. For problemet er ikke at jeg ikke har råd til en lekebil til 20 kroner en gang i uka, men det er snakk om at han ikke skal få alt han peker på, han skal lære seg å sette pris på det han får når han får det slik at det å få en gave ikke blir sett på som en selvfølge.

Gi meg gjerne tips om både det ene og det andre, men da ser jeg vell helst at du vet hva du babler om først, gjerne kan snakke om egne erfaringer eller at du rett og slett bare svarer om jeg spørr..:)

Ett innlegg om mammapermisjon kommer senere denne uken, og jeg vil tro mange føler seg truffet da jeg går inn på tema om at mammapermisjon ikke er "ferie i 1 år"

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits