Ti på topp - Dalheim

På søndag dro jeg og Nicklas sammen med mine foreldre på en kjempe fin tur til Dalheim i Tromsdalen, den ligger 60 meter over havet, er 7  kilometer lang og tar ca. 1-2 timer å gå. Avhenger vell litt av hvem man går med og om man har ski på beina eller ikke.
Vi hadde kjelken til Nicklas med som han kunne sitte på, men utrolig  nok valgte han selv å gå mesteparten av veien. Og ikke nok med det, men på slutten ønsket han å drege kjelken selv i siste del av turen som består i en del oppover bakker.

Turen til Dalheim er en kjempe fin og enkel tur da det er skiløype der som betyr at terrenget er hardt, veien fører oss dit vi skal med hjelp av god skilting.

Denne turen skal jeg, Nicklas og Maren gå på til helgen også! Syns ruta er perfekt for de med små barn på tur :)

Men er det noe jeg må trekke ned med turene så er det at ofte møter man på både tiss og bæsj langs stiene, dette av de firbeinte vennene til noen turgåere, det i og for seg må man vell bare regne med. MEN, de som faktisk tar med seg bæsjepose, pakker bæsjen i den og så velger å forlate den i naturen er det som nesten irriterer meg mest. For da kan man like så godt bare forlate stedet uten å gjøre noe som helst. Jeg har tatt meg den tid å faktisk søke opp hvor lang tid det tar før plasten brytes ned i jorda dersom det blir liggende i naturen, og det er helt opp til 400 år!! 400 år kan det faktisk ta, selv om at verken du eller jeg lever da så gjør våre etterkommere det. Tenk hvor fin naturen vår kunne vært dersom ALLE tok med seg søppla si hjem eller til nærmeste søppelbøtte, hvor rein og fin den ville vært både nå og i fremtiden, tenk på det du... 400 år er ganske lang tid for en liten plastbit gitt.

Én kommentar

Gunhild Rolstad

09.03.2016 kl.17:58

Heisann!

Jeg skriver bacheloroppgave i medievitenskap dette semesteret, og skulle veldig gjerne vært i kontakt med deg! Send gjerne en mail til gunhirol@stud.ntnu.no når du har litt tid til overs :-)

Skriv en ny kommentar

hits